image
image
image
image

Emoji, smajlíci, ikonky...

ContOS podporuje využití emoji v názvech a popisech produktů, v hodnotách vlastností, lze je používat na štítcích zboží v e-shopu a také v e-mailových zprávách. Pojďme si ukázat, jak vám mohou pomoci v prezentaci produktů i lepší komunikaci se zákazníky.

Emoji jsou grafické symboly, které reprezentují nejen emoce, jako jsou smajlíci, ale i širokou škálu jiných konceptů a předmětů. Emoji byly původně zavedeny v Japonsku a postupem času byly integrovány do standardu Unicode, což umožnilo jejich široké mezinárodní použití a kompatibilitu.

Emoji a další symboly se staly významnou součástí digitální komunikace, umožňující lidem vyjadřovat myšlenky a emoce v kompaktnější a vizuálně přitažlivější formě než tradiční text. Díky své schopnosti překračovat jazykové bariéry mají emoji klíčovou roli v moderní komunikaci na sociálních médiích, v chatovacích aplikacích a mnoha dalších digitálních platformách.

Použití emoji v názvech zboží a v hodnotách vlastností v aplikaci přináší několik zajímavých výhod, které mohou zlepšit uživatelské rozhraní, zvýšit zapojení uživatelů a pomoci v rychlejší vizuální orientaci v nabídkách.

1. Zlepšení vizuální přitažlivosti

Emoji přidávají barvu a životnost textu, což může zboží činit vizuálně atraktivnějším. Příjemnější a zábavnější prezentace může vést k většímu zájmu zákazníků.

2. Rychlejší vizuální rozpoznání

Emoji mohou sloužit jako rychlé vizuální ukazatele, které pomáhají uživatelům lépe se orientovat ve výběru produktů. Například emoji slunce může označovat produkty vhodné pro letní sezónu, zatímco sněhová vločka může značit zboží určené pro zimní měsíce.

3. Úspora místa

Vzhledem k omezenému prostoru na mobilních zařízeních nebo v uživatelských rozhraních mohou emoji nahradit dlouhé textové popisy a uvolnit tak místo pro další obsah.

4. Mezinárodní použitelnost

Emoji jsou univerzálně rozpoznatelné a nepotřebují překlad, což je činí ideálními pro mezinárodní trhy. Tím může dojít ke snížení jazykových bariér a zjednodušení komunikace s zákazníky, kteří nemluví jazykem aplikace.

5. Zvýšení zapojení

Emoji mohou učinit interakci s aplikací zábavnější a přátelštější, což může vést k většímu zapojení uživatelů. Interaktivní a osobitý přístup může podporovat častější návraty uživatelů a delší dobu strávenou v aplikaci.

6. Zvýraznění speciálních nabídek nebo upozornění

Emoji mohou být použity k zvýraznění speciálních nabídek, slev, nebo důležitých informací o produktech (například novinka, bestseller, poslední kusy atd.), což může upoutat pozornost a motivovat k nákupu.

Kde emoji získat?

Existuje několik webových stránek, které nabízejí katalog emoji, kde lze vybírat z tisíců různých variant. Zkuste pro začátek tyto stránky:
https://emojicopy.com
https://getemoji.com
https://emojipedia.org

Dalším zdrojem může být přímo HTML editor v ContOSu, který také umožňuje vkládat spousty různých ikonek.

Tipy

Zkuste obohatit svůj obsah v ContOSu u vlastností zboží. Například vlastnost, která obsahuje stav zboží můžete obohatit o ikonky hvězdiček. Používáte štítky na produktech v e-shopu? Tam se použití emotikonů přímo nabízí!

V popisu zboží můžete pomocí emoji uvodit některé významné pasáže textu. Emoji lze vkládat i do názvu zboží.

Doplňte si emotikony do předmětu e-mailových zpráv, nebo do jejich textu.

Jako u všeho vždy platí, že méně někdy bývá více. Nemá cenu to s ikonkami přehánět, aby zákazník nebyl zahlcen a zároveň, aby si e-shop a vůbec styl komunikace zachoval určitou úroveň, kterou máte nastavenou.

Uvedené příklady jsou tedy spíše inspirací pro využití v různých částech interakce se zákazníkem, je tedy na vás, jak tuto možnost využijete. Není tedy nutné dávat emotikony všude, ale na druhou stranu - nebojte se experimentovat. 😎

Zkuste si například označit a vložit do schránky některou z níže uvedených ikonek a následně jí vložit do popisu zboží v ContOSu:

🔑❤️👍⭐🌟🦉🚢🎮🏄‍♀️🏄🏐🥇🥈🥉🎗️💎🩷✳️🆗⚪⚫🔴💣🔵🟤🟠🟡🟢🟣