image
image
image
image

Jak na vlastní doménu nového ContOS e-shopu?

Když si vytvoříte nový ContOS e-shop, vypadá jeho url adresa nějak takto:

https://12345678.contos.cloud

Jedná se o automaticky vygenerovanou adresu, přes kterou lze k e-shopu přistupovat i v době, kdy např. ještě nemáte zakoupenou či nastavenou vlastní doménu.

Před přepnutím e-shopu do produkčního prostředí je nutné provést následující kroky:

  • zaslat e-mail na podpora@contos.cz se žádostí o přepnutí e-shopu do produkčního prostředí. Do žádosti uveďte:
    1) adresu e-shopu, kterého se žádost týká
    2) název domény, na které e-shop budete provozovat (v případě, že budete chtít provozovat
  • provést nastavení v ContOSu v "Nastavení e-shopu" (Nastavení a servis/Nastavení e-shopu/ záložka Nastavení) v sekci Adresy e-shopu:
    do seznamu adres je třeba doplnit příslušnou novou doménu, podobně jako na obrázku. Do tabulky stačí kliknout a šipkami najet na nový řádek. Po uložení pak provést synchronizaci. Adresy budou tedy vypadat přibližně takto:
  • vyčkat na potvrzovací e-mail, ve kterém budou informace o nastavení DNS záznamů, které vede registrátor vaší domény. Až bude nastavení provedeno a aktivní, oznámíme vám e-mailem, že váš e-shop je na nové doméně funkční.

Provoz e-shopu na více doménách dle jazykové mutace

E-shop je možné mít svázaný s více doménami. Běžné je mít jazykové mutace na doménách s konkrétní koncovkou (TLD) pro daný jazyk. E-shop tedy můžete mít třeba na doménách,

www.muj-eshop.cz
www.muj-eshop.sk
www.muj-eshop.eu
www.muj-eshop.de

přičemž na každé je jedna jazyková mutace včetně měny. Toto chování lze vynutit nastavením v parametrech. V nastavení e-shopu uvedete jednotlivé domény, na kterých má běžet a k nim se doplní jazyk, ve kterém budou zobrazovány jednotlivé jeho URL adresy a výchozí měny. Zde je uveden příklad, kdy na doméně .cz je česká mutace a na doméně s koncovkou .sk pak mutace slovenská, včetně příslušné měny.


Tip: Pokud nejste v oblasti internetových domén sběhlí, rádi vám pomůžeme jak se samotným nákupem doménového jména, tak s jeho registrací i správným nastavením tak, aby s ní e-shop v pořádku fungoval. Využijte proto stránky naší podpory.